URGENCA ZDRAVSTVENEGA DOMA LJUTOMER TUDI URADNO V NOVIH PROSTORIH

URGENCA ZDRAVSTVENEGA DOMA LJUTOMER TUDI URADNO V NOVIH PROSTORIH

V petek, 22. oktobra 2021, smo uradno prevzeli prenovljeno stavbo Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljutomer, ki smo jo prenavljali od letošnjega aprila, delo v novih prostorih pa smo  pričeli izvajati v soboto 06. novembra.

Dosedanja stavba urgence je postala manj primerna za kvalitetne storitve in obravnavo, kakršno zahtevajo trendi sodobne medicine. Ideja o modernizaciji prostorov urgence je živa že nekaj let, letos nam jo je uspelo realizirati do točke, ko smo s ponosom prevzeli nove sodobne prostore.

V novi in sodobni urgenci, ki jo odlikuje tako zunanja kot notranja podoba se bodo izvajali medicinsko-tehnični postopki in posegi, ki so v preteklosti bili le domena specialistov v bolnišnicah. Z objektom nove stavbe NMP smo pridobili dežurno ambulanto s triažo, izolacijsko ambulanto, urgentno sobo, ambulanto za posege, ambulanto za opazovanje ter dodatne prostore za ekipo nujnih reševalnih prevozov.

Sodobni prostori pa ne služijo svojemu namenu, če dela ne bo opravljal profesionalen in izobražen kader. Zaposleni se nenehno izobražujemo in pridobljena znanja pridno apliciramo v prakso. Zadali smo si cilj, da bomo temu sledili tudi v prihodnje, razvijali bomo nova znanja, poskrbeli za dobro in visoko kakovostno oskrbo naših uporabnikov, da se bodo le-ti počutili varne in pomirjene.  

Naše delo se nikoli ne ustavi, noč in dan smo prisotni na našem delovišču, z novimi prostori bo to  kakovostnejše tudi za naše počutje, za kar smo izjemno hvaležni.