V ZD LJUTOMER »DAN ODPRTIH VRAT » ZA CEPLJENJE NENAROČENIH OSEB PROTI COVID - 19

Spoštovani!

Obveščamo vse zainteresirane občanke in občane UE Ljutomer, ki se še niste cepili proti Covid – 19, da lahko to brez predhodnega naročanja in čakanja na vabljeni termin opravite v torek – 15. 06. 2021 v Zdravstvenem domu Ljutomer med 12.00 in 16.00 uro.

Akcijo cepljenja v  skladu z navodili Ministrstva za zdravje bomo izvedli z cepivom AstraZeneca, ki poteka v dveh odmerkih.

S cepivom AstraZeneca se lahko cepijo osebe, stare 18 let in več. Prav tako se lahko osebe, ki so prebolele Covid – 19 cepijo takoj, ko mine obdobje izolacije – to je 14 dni po preboleli okužbi. Lahko pa se cepljenje po preboleli okužbi preloži tudi do 6.mesecev.

S cepljenjem boste zaščiteni pred okužbo Covid – 19, oz. boste zmanjšali njeno intenzivnost ob morebitni okužbi. S tem dejanjem zaščitite sebe, kakor tudi druge in s tem preprečite, da bi se okužba širila.

Hkrati pa vam ne bo potrebno več testiranje za opravljanje svojega dela (kjer je to potrebno), za potovanja, obisk določenih ustanov (bolnišnice, zdravilišča, hoteli, itd.)…

 V sled vsega navedenega, predvsem pa lastne zaščite vas vabimo, da nas obiščete v torek - 15. 06. 2021 med 12.00 in 16.00 uro v Zdravstvenem domu Ljutomer na » Dnevu odprtih vrat« za cepljenje nenaročenih oseb proti Covid – 19.

Sprejemno mesto je vstopna točka Zdravstvenega doma Ljutomer. Na  cepljenje pridete zdravi. S seboj morate imeti zdravstveno kartico.

 

Vljudno vabljeni!

 

Kolektiv ZD Ljutomer.