Opis samoplačniških storitev

Opis samoplačniških storitev


  • KINEZIOLOŠKI TRAKFiziološki trak
Kineziotaping je terapevtska metoda, pri kateri se bandažirajo mišična vlakna, s pomočjo elastičnih samolepilnih trakov. Trak daje oporo mišicam in sklepom. Je tehnika, ki temelji na telesu lastnem procesu zdravljenja. Aktivira limfni pretok, krvni pretok in nevrološki sistem, tako zmanjšamo otekline, bolečine, pospešimo proces samozdravljenja prizadetega področja in s tem posledično čimprejšnje vračanje funkcije.

Na voljo so različne aplikacije kineziološkega traku:
  • kineziološki trak mali,
  • kineziološki trak veliki,
  • kineziološki trak dva traka.

 

  • UDARNI VALOVI – UGV ali ESWT
ESWT (Extracorporeal shock wave therapy) zdravljenje z zvočnimi udarnimi valovi je sodoben, neinvaziven pristop obravnave bolečine in funkcionalne prizadetosti pacientov z degenerativnimi in kalcinirajočimi spremembami v tetivno - mišičnem sistemu.
ESWT

Učinke udarnih valov so v medicini prvotno uporabljali za razbijanje ledvičnih kamnov (ESWL - litotripter), v sodobnem času pa se je uporaba razširila na mišično in tetivno protibolečinsko terapijo. V Zdravstvenem domu uporabljamo tehnologijo inovatorja in pionirja na področju uporabe udarnih valov v medicini – STORZ MEDICAL. V primeru, da je terapija pravilno indicirana pri pravilni diagnozi, se lahko pacient izogne aplikaciji kortikosteroidov (pogovorno blokade) ali operacije kirurške odstranitve kalcinacije.

V obravnavi udarnih valov izvajamo od 8000 do 10.000 udarcev. Število terapij je odvisno od premera kalcinacije ali stanja indicirane diagnoze.  • MIOFASCIALNE PROŽILNE TOČKE

MIŠICA je zgrajena iz posameznih mišičnih vlaken. Mišična vlakna v mišici potekajo lepo vzdolž mišice ena poleg druge. Zaradi nenadnih preobremenitev mišic, v smislu dolgotrajne napačne drže, kjer so določene mišice prenapete, določene pa pre raztegnjene, pride lahko do »zlepljenja« posameznih mišičnih vlaken. Pogovorno temu rečemo mišični vozli, strokovno pa trigger točke. V tem primeru vlakna več ne drsijo znotraj mišice oziroma je njihovo delovanje moteno. V tem stanju se spremeni tudi dotok krvi, s tem pa posledično zmanjšana zaloga hrane kisika. Tako mišično vlakno več ni sposobno opravljati svoje funkcije. Kadar omenjeno stanje traja dlje časa, se v proces zlepljenja vlaken vključi tudi zunanji ovoj mišice, ki mu pravimo fascija.

  

V primeru aktivnih trigger točk, pride do bolečinskega miofascialnega sindroma, ki se kaže kot glavobol, omotičnost, vrtoglavica, mravljinčenje po rokah, nogah, bolečine v vratu, bolečine v križu.

Latentne trigger točke povzročajo občutek napetosti v določenem delu telesa.

Fizioterapevti s posebnimi tehnikami omenjena stanja lahko sprostimo. Neposredno po terapiji, se takoj občuti občutek lahkotnosti, sproščenosti. Mišicam povrnemo pravilno delovanje in s tem tudi večjo moč in aktivacijo pri gibanju.