8. dan odprtih vrat ZD Ljutomer

8. dan odprtih vrat ZD Ljutomer

V Zdravstvenem domu Ljutomer je v petek 29. 11. 2019  od 13.00 ure naprej potekal 8. dan odprtih vrat.

Dogodek je bil obeležen z kar nekaj novimi pridobitvami, in sicer: z uradnim prevzemom certifikata ISO 9001 : 2015. Namen tega je izboljšanje kvalitete našega dela, odprava morebitnih obstoječih nepravilnosti, oz. preprečitev le teh, uvedba novosti – vse to – za  še boljšo in kakovostnejšo obravnavo naših pacientov.

Velika pridobitev je tudi novi biokemični analizator Cobas c 311 v kliničnem laboratoriju; ultrazvočni aparat- ki zelo dobro služi svojemu namenu v kardiološki ambulanti,, za ultrazvok kolkov pri dojenčkih, ter ultrazvok trebuha.

Ravno ob dnevu odprtih vrat smo prevzeli novo reševalno vozilo preko razpisa Ministrstva za zdravje- preko občine Razkrižje – razliko do polne cene pa je kril Zdravstveni dom Ljutomer.

Na vse nove pridobitve smo ponosni, in se zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri tem. Upamo in verjamemo, da bodo dobro služili svojemu namenu – pacientom.

Dogodek je bil obogaten z kulturnim programom, ki so ga pripravili dijaki GFML, Katja Huber in Tadej Andrejek s pesmijo Lahko sem srce. Učenci OŠIC Ljutomer – 1.a razred so se nam predstavili z deklamacijo Lonček na pike. Prav tako nas je z izvedbo pesmi Ne bodi kot drugi navdihnila naša zobozdravnica Rahela Žižek. Sledil je ogled vseh pridobitev in ogled druge razstave slik naše psihiatrinje Višnje Munđer, ki kot pravi, se sama predpiše terapijo za dušo: vrnitev k stari strasti – risanju.

Sledilo je prijetno druženje s pogostitvijo.

 Hvala vsem, ki ste nas počastili s svojim obiskom, nastopajočim,  za izrečene lepe želje in vzpodbude, ter sodelavcem, ki so prispevali k organiziranju in izvedbi našega 8.dneva odprtih vrat.

Vodstvo ZD Ljutomer

Zapisala: Renata Škrget, mag. zdr. soc. manag., pomoč. dir. za ZN